dimarts, de novembre 4

L'art d'estimar


Fa dies que no escrivia, no us vull enganyar, però la veritat és que per mi també és tardor, no em cauen les fulles però començo a sentir fred al cos. És època de pluja, aquest líquid cristal•lí ple de vida, farà que prengui més volum per esperar la nova primavera. Ara sols puc aprendre, reflexionar, meditar, observar... Una de les eines que tinc per fer això és llegir. L’altre dia, una bona amistat, em va recomanar un llibre i me’l va deixar, “El arte de amar” de Erich Fromm.
Aquest llibre ha estat un alliçonament. L’he gaudit mot a mot i m’ha fet aprendre i comprendre que significa estimar i que significar ser estimat. Pensareu que tal vegada, ja hauria de saber-ho tot això, però ara estic més convençut que la gran majoria dels mortals no en tenim ni idea del que significa estimar, i ho associem altres idees o emocions que no tenen res a veure amb això. La majoria de la gent creu que l’amor és una sensació plaent, i l’autor considera, crec que amb gran encert, que l’amor requereix coneixement i esforç. La majoria de nosaltres caiem en l’error de suposar que no hem d’aprendre res en l’amor, i aquest fet es deu especialment a varis motius: considerar que el problema de l’amor consisteix en ser estimat i no en estimar, valorar aspectes com l’èxit, la riquesa, tenir poder, ésser atractius, en definitiva una barreja de popularitat i sex-appeal; el fet de creure que estimar és fàcil i el difícil és trobar a qui estimar, suposar que el problema de l’amor és com el d’un objecta i no el d’una facultat, la confusió entre la fase inicial “enamorar-se” i el seguir enamorat quan l’altre persona ja no és desconeguda i es perd el halo del misteri inicial.

El llibre m’ha servit per estructurar arguments que ja tenia en aquest tema, per vincular aspectes que no tenia relacionats, per visionar les coses d’un altre manera, però sobretot per aprendre.

L’amor és un art i tot art, necessita un procés d’aprenentatge, tan en el teòric com en els aspectes pràctics.

5 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

tots hem d'aprendre a estimar més encara; una magnífica assignatura.

Anònim ha dit...

Vaja text, :)
Es nota que estas fet tot un poeta.

Un dia d'aquests haig d'anar a la biblioteca, suposu que estaras a la 2 rius?

Contestam al facebook, ok?
^^

petoons;

Maria.

Anònim ha dit...

Ai Joan
Avui no era un bon dia per comunicar-nos...(al msn)
per això he decidit agafar la dosis de joan d'aqui! jeje

Nit

Guillem Ramisa ha dit...

“Si tuvieses unos cuantos años más nos iríamos por ahí de copas, y acabaríamos debajo de una mesa, llorando por las mujeres que hemos perdido. No te preocupes, dicen que lo importante es amar, y no que te amen. Los que dicen eso son unos gilipollas.”

Fragment de la peli: Un lugar en el mundo

No he pogut resistir la temptació jajaja

aviam aquest llibre quan surt eh!

Anònim ha dit...

Ei! ja et trobàvem a faltar! Per cert, jo també te l'hagués pogut deixar el llibre... no passes gaire per la meva "biblio"!
Ixena