dijous, d’abril 23

Sant Jordi, gloriòs!

Avui, és Sant Jordi, apart de ser patró nacional de Catalunya, també és Dia Mundial del Llibre, i ambdós coses em toquen de prop.

I que és un llibre? És el resultat, producte, objecte, canal, vehicle entre dues accions: la d'escriure i la de llegir. Així que m'agradaria centrar-me en aquestes dues accions i fer un petit homenatge a tots aquells que participen en alguna de les accions.

L'escriptura, és una de les accions que més m'ajuda a desenvolupar el meu intel·lecte, la meva persona. La capacitat de reflexió, concentració necessària em posa dins de reptes inimaginables, als quals jo haig de respondre amb una bona construcció i amb l'ús correcte dels mots. No és gens fàcil escriure el que pensem, si tenim en compte que pensem més ràpid que escrivim, així que escriure necesita temps, i sistemes d'autoregulació i autoconeixament.

La lectura, és un element essencial, sense lector no exsisteix el terme llibre. El lector es beneficiarà d'una serie d'aspectes que l'escriptor vol transmetre i sobre tot l'ajudarà a desconnectar de l'automatisme diari i primari: la ment racional.

L'escriptura i la lectura estan units per una mena de pont molt llarg, que en ocasions pot esdevindrà perillos, la fantasia. En l'escriptura hi ha fantasia, les dosis adecuades que combinat amb altres valors farà que el lector visqui en un nou món, una nova realitat.

Per part meva, ambdós accions m'han donat tant, que ja no sabria viure sense una de les dues, no en prefereixo cap, simplement vull les dues, necessito escriure el que interiorment em crea i m'alimenta la lectura, com una mena de feed back, que no puc retenir interiorment.

Sigui com sigui, gràcies a tots, als que escriviu i als que llegiu, perquè féu més gran el món, i l'univers, i que molts anys poguem seguir tenit llibres!

2 comentaris:

Aurora ha dit...

Amén!! i jo et pregunto, perquè alguns no podem viure sense les paraules? i perquè haig de tenir una flor quan el que vull és tenir un llibre?

Anònim ha dit...

Cork For Liquid Medications
http://pshomecentral.com/ - cipro drug

Ciprofloxacin is also used to cure diseases in pet animals.
[url=http://pshomecentral.com/]buy cipro[/url]
5 to 7mg for every twelve hours for pets.
cipro drug
The recommended dosage is generally about 2.